Pris:
295kr

Sponsor: Charlotte Olsson
Produkt: Desksetpenna
Antal: 1

Add Bid

Add Bid

Desksetpenna

Charlotte Olsson har ingått ett unikt samarbete med pennföretaget Ballograf.

 

Återvinningskonstnären Charlotte Olsson har ingått ett unikt samarbete med pennföretaget Ballograf. Det är deras klassiska modell ”deskset” som nu är prytt med konstnärinnans sprudlande champagnemotiv. 

”När jag blev tillfrågad av Ballografs VD Peter Orrgren ifall jag ville formge en penna åt dem var svaret självklart ja eftersom detta är ett företag som jag verkligen beundrar. Redan 1945 började Ballograf sin produktion i ett garage i Göteborg och idag kan de stoltsera med att vara Sveriges enda penntillverkare.
Genom åren har de kontinuerligt utvecklat och förbättrat sina produkter, så det är med gott samvete de lämnar livstids garanti på varje stiftpenna och kulspetspenna som lämnar deras fabrik. Ett hållbart tänk för en hållbar framtid, vilket stämmer mycket bra överens med mina egna värderingar.” Säger Charlotte Olsson.

Deskset lanserades första gången 1961, och har med åren för många blivit synonym med varumärket Ballograf. Tillverkningen sker fortfarande i Sverige och monteringen går i sju steg som utförs för hand i fabriken i Västra Frölunda. Även konstnärinnan Charlotte Olsson har sin hemmahamn i Göteborg, viket gör att detta är ett lokalproducerat samarbete. Något som Charlotte tycker känns fantastiskt då det bidrar till en hållbar livsstil.

Grunden till pennan är svart med guldpläterade detaljer och runtomkring virvlar Charlotte Olssons klassiska champagneflaskor. Originalmönstret är skulpterat på samma sätt som all Charlottes konst av återvunnet material. I det här fallet handlar det om gammalt hantverk så som spetsar, virkningar och broderier. Charlotte skulpterade mönstret på en stor rund klocka som inte längre fungerade och sedan har det minskats ner för att passa till deskset. Sedan har konstnärinnan för hand målat små gulddetaljer på, vilket gör varje penna till ett helt unikt litet konstverk.

”Jag funderade noga på vilket motiv jag skulle välja att pryda pennan med. För ungefär sju år sedan började jag intressera mig för mellankrigstiden och "La Belle Epoque”. En era av fred och välstånd i Europa från slutet av 1800-talet till början av första världskriget. Den europeiska konsten hade sin glans dagar och champangen bubblade. Just champagnens lekfullhet inspirerar mig mycket. Magi! Glädje! Fest! När jag väl börjat bubbla kunde jag inte sluta. För mig handlar det om att sprida positiva vibrationer.”

 

Interested in other products? Visit our Webshop!

 

© Copyright 2017 - The Perfect World Foundation - All Rights Reserved